Home » Digital & Marketing News » Reviews » Böcker » Vedergällningen av Mark Billingham

Vedergällningen av Mark Billingham

  Vedergällningen av Mark Billingham

  [rating:5]

  På ett sjaskigt litet hotell i utkanten av London hittas liket av en medelålders man. Han är naken, fastbunden och misshandlad nästan till oigenkännlighet.

  Tio dagar tidigare blev Douglas Remfry frisläppt från det fängelse där han avtjänat ett långt straff för våldtäkt. Hans dröm var att starta ett nytt liv någon annanstans, men planerna fick ett abrupt slut.

  När ytterligare en sexförbrytare mördas på liknade sätt inser kommissarie Tom Thorne att någon är ute efter hämnd. Och för en gångs skull har han svårt att känna sympati för offren. Inte förrän han möter en person som det känns värt att kämpa för. En person som kommer att betyda mer för Thorne än han kan ana – på gott och ont.

  Är det möjligt att rättfärdiga ett avskyvärt brott för att offret i sin tur begått ännu värre handlingar? Det är en av frågorna som Mark Billingham berör i sin nya kriminalroman Vedergällningen – den tredje, fristående delen i serien med kommissarie Tom Thorne. Än en gång lyckas författaren kombinera fängslande personporträtt med en stark intrig, där läsaren får vara beredd på många snabba vändningarföre det överraskande slutet. [text och bild från bokus.se]