Home » Digital & Marketing News » Reviews » Böcker » Mord.net av Dan Buthler och Dag Öhrlund

Mord.net av Dan Buthler och Dag Öhrlund

  Mord.net av Dan Buthler och Dag Öhrlund

  [rating:4]
  Ingår i mitt bibliotek.

  Kommentar: Mord.net är en myket spännande och intressant uppbyggd bok som inte släpper taget om dig. Den är uppbyggd på ett annorlunda sätt med att vi får följa med gärningsmäning i större delen av boken. Det enda jag har invändningar mot är att det blir för många exempel på gärningsmän och att upplösningen är lite väl slumpmässig utan polisarbete.

  /…/ En ung flicka i Hässelby blir brutalt ihjälskjuten av en tysk ingenjör hon aldrig träffat.

  En fyrtiosjuårig mor i Australien och en av topparna i Stockholms finansvärld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare.

  Vem är den amerikanske soldaten som bryter nacken av en dataprogrammerare på färjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien ägaren till ett pappersföretag i Malmö?

  Världens poliskårer står maktlösa när en våg av ouppklarade mord sveper över en lång rad länder, samtidigt som internationella företag utsätts för utpressning på nätet i stor skala.

  Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med några av fallen som inträffat i Sverige och när han tar kontakt med utländska kolleger, bland dem Hector Venderaz på FBI, börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden.

  Spåren pekar mot Ryssland där mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnätverk med hjälp av Internet… /…/ [text och bild från bokus.se]