Fågelskrämman av Michael Connelly

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Fågelskrämman av Michael Connelly
Rating: ★★★★★

Michael Connelly är en av världens bästa författare och i den här fristående boken träffar huvudpersonen, Jack McEvoy, på allas vår Harry Bosch igen. Det finns inte ord för hur bra den här boken är så – läs den! 🙂

Jack McEvoy står vid vägs ände i sin karriär som kriminalreporter. En gång var han en riktig höjdare på tidningen men nu är han gårdagens nyheter på Los Angeles Times. Men han tänker sig en värdig avslutning – eller snarare en riktig knall innan han går ut genom dörren: han ska skriva ett sista avgörande mordreportage, som både ska kröna och avsluta hans karriär.

Jack har fått upp ögonen för Alonzo Winslow, en sextonårig knarklangare som sitter inne efter att ha erkänt det brutala mordet på en ung kvinna som hittades strypt i bakluckan på sin bil. Jack planerar att skriva hur ett illa fungerande samhälleligt skyddsnät skapat en tonårsmördare, men när han börjar gräva djupare i historien inser han att Winslows så kallade bekännelse bara är båg – grabben kan till och med vara oskyldig.

Jack kopplar ihop bakluckemordet i L A med ett liknande fall i Las Vegas och förstår att denna story är den största sedan “Poeten” som han knäckte för en evighet sedan. Han kommer en mördare på spåren som flugit under radarn för både polisen och FBI, en mördare som har total koll på läget, det vill säga – om någon är honom på spåren.

Jack jagar aningslöst vidare utan vetskap om att hans undersökande journalistik utlöst en digital fälla. Mördaren vet allt – och han är redo. [text och bild från bokus.com]

Share this post with your friends

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email