En man som heter Ove av Fredrik Backman

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

En man som heter Ove av Fredrik Backman
Rating: ★★★★★

Fredrik Backmans underbara blogg på Café följer jag varje dag. Att sedan köpa, den signerade!, boken om Ove var ett självklart val. Och vilket val sedan! Detta är, ursäkta språket, banne mig en av de bästa böckerna jag någonsin läst! Vilket språk, vilken känsla, vilka beskrivningar, vilken kärlek!

Ove. Vilken underbar person. Trots sin vresighet och motvilja mot andra människor. Ett exempel från boken:

“Så detta borde alltså varit dagen då Ove dog. Istället blir det kvällen innan morgonen då han vaknar med inte bara en katt utan även en bögperson som inneboende i radhuset. Sonja hade väl tyckt om det, förstås. Hon tyckte om hotell.”

Om Du ska läsa en bok – läs denna! Den ger Dig så mycket tillbaka att Du myser och får ett brett leende när Du tänker tillbaka på Ove och alla andra som på ett eller annat vis ramlar in i hans liv. Köp! Läs! Och Lev! 🙂

En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab.

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom “bitter” och “grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller “den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden. [text och bild från bokus.com]

Share this post with your friends

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email