Besökaren av Lee Child

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Besökaren av Lee Child
Rating: ★★★★★

Lee Child fortsätter att hålla fast mig i ett järngrepp i sina berättelser om Jack Reacher – den hårda fd. militärpolisen som aldrig(?) kan rota sig. I den här boken vet man inte vad som gäller och vem Reacher kan lite på men om jag får skryta lite så “visste” jag redan efter ca 150 sidor vem mördaren var… 🙂

Sergeant Amy Callan och löjtnant Caroline Cook har mycket gemensamt. Båda är i början av en lovande militär karriär, båda har blivit utsatta för sexuella trakasserier från överordnade och båda har tvingats begära avsked från armén. Och båda är döda. Deras nakna kroppar påträffas hemma i badkaret, utan några som helst märken eller skador. Men det är inte vatten kvinnorna ligger i, utan färg – liter på liter med grön kamouflagefärg.

FBI:s experter jagar en seriemördare med anknytning till armén. En iskall och intelligent ensamvarg, någon som båda kvinnorna kände och som har en räkning att göra upp.

Jack Reacher, den före detta militärpolisen och frihetstörstande vagabonden, blir inledningsvis jämförd med FBI:s gärningsmannaprofil och sedan ofrivilligt indragen i utredningen. Reachers militära bakgrund och sakkunskap gör honom till en värdefull – om än ostyrbar – samarbetspartner.

När ytterligare två kvinnor fallit offer för mördaren har man ännu inte fått svar på de viktigaste frågorna: Hur dog dessa kvinnor? Och varför? [text och bild från bokus.com]

Share this post with your friends

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email