Nya affärer med ny teknik för lokaltidningar

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Idag fundera jag lite om vad en landsortstidning som Örnsköldsviks Allehanda, ÖA, kan göra för att utveckla sina affärer med ny teknik – geografisk/lokaliserad information och reklam. Att till exempel använda geolocation för att pusha information och reklam, geomarketing, till bland annat prenumeranternas mobiler.

För att kunna göra detta ännu mer exakt kan man använda Bluetooth advertising genom att installera bluetoothsändare i till exempel lokala affärer och shoppingcentra. Dessa sändare skickar ut erbjudanden, genom bluetooth, till kunderna när dessa passerar och har önskat meddelanden från just denna sort av butik.

Problem: Kunderna måste ha en smartphone, som jag förstår det, och för de superlokala bluetootherbjudanderna måste kunderna ha sitt Bluetooth igång vilket inte alla vill ha (drar ström och kan vara en säkerhetslucka).

Positivt: Mervärdet för prenumeranterna är självklart och ÖA får ännu en försäljningskanal för annonsörer – detta kan vara en egen kanal eller ett mervärde för de annonsörer som köper ett “vanligt” annonspaket.

Vad tror du om denna teknik och försäljningskanal? Skriv din kommentar nedan.

Share this post with your friends

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email