Elon Musk, AI, filter-app, Swedbank, GDPR…

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
» 10 tips for getting started with Dropbox Paper

Digital & Marketing News by Attefall Magnus

 • Swedbank berättar att de inför sommaren släppt den senaste versionen av sin mobilbanken app för privatpersoner. Men Swedbank gör det ovanliga valet att lägga delar av den nya funktionaliteten i en separat, tillkommande app. Så användare behöver i en “övergångsperiod” installera dubbla appar för att göra alla sina bankärenden.

 • Github är en mycket populär tjänst för att hantera programkod. Fördelarna är uppenbara, men den som lägger manken till kan nå ännu längre med mer avancerade funktioner. Här är tipsen för det.

 • Enligt Musk måste AI regleras innan tekniken kan användas för att skada människan.

 • Evans Data har frågat över 500 AI-utvecklare från hela världen vilka typer av projekt de arbetar med. 51 procent svarar att projekten syftar till att ersätta olika arbetsuppgifter inom it. Det handlar främst om olika typer av underhåll och administration, alltså i hög utsträckning driftspersonal.

 • För tillfället erbjuds Infltr, en app som erbjuder fler än sju miljoner filter för den inbyggda kameran i Iphone, Ipad och Ipod Touch. Normalt sett kostar appen 20 kronor, men om du öppnar Apple Store-appen får du en kod som gör det möjligt att ladda ner den kostnadsfritt. Erbjudandet gäller fram till den 15 augusti.

 • Över 1 000 redaktörer, nästan 600 undersajter – och ett uppdrag som digitala själasörjare för 6,2 miljoner medlemmar. Nu berättar Liselotte Rogberg hur Svenska kyrkan har lyckats bli Sveriges bästa organisationssajt.

 • – Våga släppa kontrollen och titta utanför kommunikationsenheten efter möjliga redaktörer, en av de största nycklarna för oss var när vi började involvera de oerhört duktiga och jäkligt roliga intendenterna som uppdaterar sidan.

 • Rakt på, mobil design och sökdriven. Det konceptet tog Linnéuniversitet rakt upp till en vinnarplats på Internetworld Topp100. Nu berättar kommunikationschefen Ingrid Persson hur de gjorde Sveriges bästa utbildningssajt – och hur de ska fortsätta att ligga på topp.

 • Hon håller med om att så som reglerna är utformade i dagsläget finns en absolut risk att känslig information måste lämnas ut, om någon begär det.

  – Vi har förutsatt att lagstiftaren ser till att det är rätt sekretess på de här uppgifterna. Löser man inte det här, då är det ett problem. Det handlar om känslig information, och det kan minska rapporteringsviljan hos företag, trots att de riskerar böter, säger hon.

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Share this post with your friends

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email